Tillbaka

Avslappnad atmosfär i Alicante

Resor
Mindre känt än Malaga men minst lika vackert är lilla Alicante, beläget direkt vid havet längs den del av spanska östkusten som kallas Costa Blanca. Här är fem tips för en härlig långhelg.
Trånga gränder med vackra hus.

EL BARRIO

Alicantes gamla stad består av ett antal flerhundraåriga kvarter som sträcker sig från stadskärnan upp till toppen av berget Benacantil. Promenaden längs de smala gränderna, kantade av blomsterprydda vitkalkade hus med färgglada kakeldekorationer, är ljuvlig, men hiss finns för den som vill spara på stegen.

Från fästningen Santa Barbara är utsikten hänförande.

CASTILLO DE SANTA BÁRBARA

Fästningen som tronar på toppen av Benacantil bjuder på en milsvid utsikt över land och hav. Och en spännande historia. De äldsta delarna är från 800-talet och tronar på toppen av Benacantil. Oavsett om du kommer hit för att besöka museet eller ser vandringen som ett träningspass kommer du att bli hänförd över utsikten över staden, och playan El Postiguet.

Café con leche och havet.

CAFÉ CON LECHE

Varma dagar, eller egentligen alla dagar, är det skönt att slå sig ner i skuggan av de hundraåriga fikonträden, beställa en café con leche – kaffe med varm mjölk – och studera folklivet. Blir du sugen på något sött till kaffet rekommenderas en Napolitana – en delikat croissant med chokladfyllning.

Fiskeby med strandhäng.

VILLAJOYOSA

Skyddad av en hästskoformad bergskedja ligger den gamla fiskebyn Villajoyosa. Här kan du följa fiskauktionen när båtarna har kommit i land med dagens fångst. Missa inte heller att smaka på den exklusiva Valorchokladen som tillverkas här.

Marknaden är ett måste för alla som älskar mat.

MERCAT CENTRAL

Alicantes saluhall är en tummelplats för smaklökarna. Här trängs husmödrar, som med kunnig min väljer ut ingredienser till dagens middag, med hungriga och nyfikna turister som vill provsmaka spanska ostar.