
• 5 3/4 dl strösocker
• 3 citroner
• 125 g smör
• 350 g vit choklad
• 225 g kokosolja (fast form)
• florsocker
1. Börja med att mäta upp alla ingredienser och hacka chokladen. När det väl börjar koka så går det fort och det är bra om allt är förberett.
2. Koka upp sockret med citronsaft och rivet citronskal. Sila ner sockerlagen i en tjockbottnad vid kastrull och låt det koka tills temperaturen når 114 grader.
3. Tillsätt smöret och låt det koka vidare tills temperaturen är 119 grader.
4. Ta kastrullen från värmen, tillsätt chokladen och rör om orden tligt tills den smält. Rör där efter ner kokos oljan lite i taget så att den blandar sig ordentligt med smeten. Här hade min smet blivit lite för kall, så jag satte tillbaka den på låg värme och rörde, rörde, rörde. Smeten gick då ihop igen.
5. Häll smeten i en form med plastfolie och låt kolan stelna.
6. Skär bitar och rulla i florsocker.
Receptarkiv
Tidningen Kombi november 2023
Bleckad citronkola
Tidningen Kombi oktober 2023
Bulldeg
Tidningen Kombi september 2023
Hjortronpaj
Tidningen Kombi augusti 2023
Skånsk äppelkaka
Tidningen Kombi juli 2023
Sommarrulltårta
Tidningen Kombi juni 2023
Mammas Midsommarbakelse
Tidningen Kombi maj 2023
Rabarberkaka
Tidningen Kombi april 2023
Torta di ricotta e limone
Tidningen Kombi mars 2023
Pizzadeg
Tidningen Kombi februari 2023
Semlor
Tidningen Kombi januari 2023
Brioche