Baksidan

Varje månad under 2023 publicerar vi ett bakrecept ur Tina Nordströms "Käka gott månad för månad".

5 3/4 dl strösocker

3 citroner

125 g smör

350 g vit choklad

225 g kokosolja (fast form)

florsocker

1. Börja med att mäta upp alla ingre­dienser och hacka chokladen. När det väl börjar koka så går det fort och det är bra om allt är förberett.
2. Koka upp sockret med citronsaft och rivet citronskal. Sila ner sockerlagen i en tjockbottnad vid kastrull och låt det koka tills temperaturen når 114 grader.
3. Tillsätt smöret och låt det koka vidare tills temperaturen är 119 grader.
4. Ta kastrullen från värmen, tillsätt chokladen och rör om orden tligt tills den smält. Rör där efter ner kokos oljan lite i taget så att den blandar sig ordentligt med smeten. Här hade min smet blivit lite för kall, så jag satte tillbaka den på låg värme och rörde, rörde, rörde. Smeten gick då ihop igen.
5. Häll smeten i en form med plast­folie och låt kolan stelna.
6. Skär bitar och rulla i florsocker.

Receptarkiv

Tidningen Kombi november 2023
Bleckad citronkola

Tidningen Kombi oktober 2023
Bulldeg

Tidningen Kombi september 2023
Hjortronpaj

Tidningen Kombi augusti 2023
Skånsk äppelkaka

Tidningen Kombi juli 2023
Sommarrulltårta

Tidningen Kombi juni 2023
Mammas Midsommarbakelse

Tidningen Kombi maj 2023
Rabarberkaka

Tidningen Kombi april 2023
Torta di ricotta e limone

Tidningen Kombi mars 2023
Pizzadeg

Tidningen Kombi februari 2023
Semlor

Tidningen Kombi januari 2023
Brioche