"Jag vinner ju aldrig"

Jag vinner ju aldrig

BORIS FASTLUND KOMMER till Glädjelottendragningen med delar av sin stora familj. Förväntansfull, men också lite nervös. Det är barnbarnet Pontus förtjänst att Boris är här och ska skrapa fram en högvinst. Det var han som köpte Glädjelotten i födelsedagspresent till sin morfar. Själv köper Boris inte några lotter.

– Jag vinner ju aldrig, säger han med glimten i ögat.

Trots det står han här i dag sida vid sida med Kombispels lotteriföreståndare Jonas Lindholm, och ska strax välja en av hundra skraplotter som ligger framför honom. Han är garanterad 600 000 kronor men har chans på hela fem miljoner.

Allt känns fortfarande lite overkligt

Boris väljer en lott, skrapar de nio rutorna en efter en. När siffran 700 000 dyker upp för tredje gången är det klart. Han har skrapat hem 700 000 kronor! Inte illa för någon som aldrig vinner. Det blir applåder och hurrarop – och guldkonfetti i massor.

Vad han ska använda pengarna till vet han inte riktigt. Allt känns fortfarande lite overkligt, tycker han.

– Men lite nya kläder, ett nytt karaokeprogram till datorn och en slant till barn och barnbarn blir det nog. Sen ska jag sätta in en summa till Barncancerfonden och Alzheimerfonden. Och så ska jag bjuda ”gubbarna” på något gott.

Berättat för Inger Sundelin
Foto: Peter Knutson

  • Vinnare Glädjelotten 700 000 kronor

  • Namn: Boris Fastlund
  • Ålder: 86 år
  • Bor: Sala
  • Gör: Pensionär efter ett innehållsrikt arbetsliv på tegelbruk, bensinstation och försäkringskassa. Har också kört taxi och varit sopåkare
  • Familj: Tre barn, nio barnbarn och tretton barnbarnsbarn