”Det blir ny spis, kyl och frys”

Jag har faktiskt inte varit så nervös inför det här

Carina Wennman från Bjurholm kommer till Kombispels Jackpottdragning i Stockholm tillsammans med bästa väninnan sedan många år, Agneta Olsson. Dagen före har de ägnat åt shopping och trevligt restaurangbesök.

Hon ser förväntansfull och glad ut när hon kommer till festvåningen på Hotel Kungsträdgården, hälsas välkommen av Kombispels vd Jonas Lindholm och får en snabb genomgång av hur allt ska gå till. Sedan är det dags att snurra på hjulet. Det snurrar saktare och saktare och stannar till sist på 1 miljon kronor.

Det blir jubel och applåder och Carina strålar av glädje.

Kanske blir det en kryssning på Medelhavet eller en tur till Skottland

– Jag har faktiskt inte varit så nervös inför det här, säger hon när vi pratas vid över en bit tårta. Jag har vetat om att jag skulle hit och snurra på hjulet så jag har haft lite tid att förbereda mig.

Exakt hur ho ska använda pengarna har hon inte bestämt. Förutom en sak, nu ska hon byta spis, kyl och frys hemma i villan. Jo just, en sak till är ju också bestämt. Agneta, Agnetas man och Carina ska åka till Cypern tillsammans. Det har de gjort många gånger förr och har även lärt känna en familj där nere som de brukar hälsa på.

– Jag tror nog det blir några fler resor också. Jag har inte rest så mycket så det finns en hel del för mig att upptäcka. Kanske blir det en kryssning på Medelhavet eller en tur till Skottland.

Och någon form av firande med vänner och bekanta blir det nog när hon kommer hem. Det är ju inte varje dag man vinner en miljon.

 

Text: Inger Sundelin
Foto: Peter Knutson

  • Vinnare Superjackpotten

  • Namn: Carina Wennman
  • Ålder: 65 år
  • Bor: Bjurholm
  • Gör: Pensionär efter många år som kommunanställd
  • Familj: Ensamstående