"Efter 35 år var det dags"

Tänk att det skulle bli så mycket pengar

Det är en annorlunda Jackpottdragning. Coronapandemin sätter stopp för både resande och större folksamlingar. Vinnaren Gey Rydell och hans döttrar finns hemma vid Geys köksbord i Nybro, medan vinsthjulet, Kombispels lotteriföreståndare Jonas Lindholm och kontrollanter från Notarius Publicus finns på plats hos Kombispel i Stockholm.

All kommunikation sker via videosamtal i datorn. Lite ovant till en början, men snart flyter samtalet på fint. Gey ger signal till Jonas att sätta igång hjulet.

Gey och hans dotter räknar högt till 22 och då trycker Jonas som överenskommet på stopp. Hjulet saktar ner, snuddar vid guldstjärnan som innebär en extra snurr men stannar till sist på 1,1 miljon kronor.

 

Jag har haft min lott i 35 år, så det var väl dags!

Det blir fullt jubel både i Nybro och Stockholm.

– Klart jag är glad, tänk att det skulle bli så mycket pengar. Jag har haft min lott i 35 år, så det var väl dags! Vad pengarna ska användas till är inte riktigt bestämt, mer än att döttrarna ska få varsin slant. Eventuellt blir det också en weekendresa till Budapest.

Gey är mycket intresserad av historia och kultur och i Ungerns huvudstad finns sådant i överflöd.

– Genom mitt golfintresse har jag varit i kanske 30 av Europas länder och spelat. Då har det inte funnits tid att se sig omkring ordentligt, så det får jag ta igen nu.

 

Text: Inger Sundelin 
Foto: Curt-Robert Lindqvist

  • Vinnare i Superjackpotten

  • Namn: Gey Rydell
  • Ålder: 80 år
  • Bor: Nybro
  • Gör: ”Jag har större delen av mitt yrkesliv arbetat med trä, bland annat som möbelsnickare. Har även kört lastbil.”
  • Familj: Två döttrar, sex barnbarn, tre barnbarnsbarn och ett till på väg