Resor

Drömkryssning i Sydostasien

februari 12, 2024

Sex sydostasiatiska länder på knappt två veckor låter stressigt. Det är det inte – när resan görs ombord på ett lyxigt kryssningsfartyg.

Fortsätt läsa
Övrigt

Masens Mellominnen

februari 12, 2024

Melodifestivalcirkusen rullar genom landet. I mer än 20 år har Bo Masen Lorentz haft ett finger – och ofta en hel långtradare – med i spelet, precis som i ”Så mycket bättre” och ”Allsång på Skansen”. Kombi tog en fika med scenografen som gav Carola blås i håret – för att prata om Mello, julvärdar och David Bowies kravlista.

Fortsätt läsa
Entusiast

Nostalgitripp i skala 1:43

februari 12, 2024

Bilsalongen i Stockholm 1962 gjorde ett enormt intryck på den åttaårige Claes Tingvall, ett intryck som kom att påverka hela hans karriär. Nu har han återskapat salongen med hjälp av modellbilar. En omständlig men rolig hobby för någon som alltid varit en bilnörd.

Fortsätt läsa
Entusiast

Slut i rutan

januari 16, 2024

Sovjetiska handdockor, uppochnedvända hakor och en fräknig marionett. Kombis Christina Bild har grävt i tv-historien efter kul kuriosa och värdelöst vetande om barnprogrammen vi älskade (och hatade).

Fortsätt läsa
Entusiast

Paradisöar

januari 15, 2024

Nästan overkligt vackra Seychellerna i Indiska Oceanen bjuder på vidsträckta sandstränder, sagolik natur och lojt badliv. Kombis Cenneth Sparby vandrar, cyklar, båtluffar, dyker, cyklar – och bara njuter.

Fortsätt läsa
Recept

Hälsosam start på det nya året

januari 15, 2024

Så här års är vi många som vill börja äta lite nyttigare mat. Här bjuder hälsoinspiratören, receptkreatören och fotografen Madelene Lennartsson på ett par recept ur sin nya kokbok ”Hälsomat”.

Fortsätt läsa
Entusiast

Sannas hundbilder är bäst i världen

januari 15, 2024

Hon har jobbet många djurälskare drömmer om och drivs av jakten på den perfekta bilden. Nu har Sanna Sander från Olofström blivit utsedd till världens bästa husdjursfotograf.

Fortsätt läsa
Övrigt

Förändring gällande licenshavare

december 21, 2023

Fortsätt läsa
Kulturkoll

Världen är liten

december 17, 2023

De föredrar en värld i skala i 1:12 och ägnar sig med stort tålamod och fingerfärdighet åt att skapa den. De kallar sig miniatyrister och Ewa Elfner är en av dem.

Fortsätt läsa
Entusiast

TÄTA BESÖK

december 12, 2023

Han har varit överallt i Sverige! Adam Gau älskar kartor och fick idén att besöka Sveriges alla tätorter för tio år sedan. I somras, 2 017 orter senare, gick han i mål.

Fortsätt läsa