Recept

Vardagsmat med det lilla extra

mars 11, 2024

Måste vardagsmaten vara så … vardaglig? Nej, svarar matbloggaren och kokboksförfattaren Catarina König och bjuder på två recept ur sin nya bok ”Vardag med guldkant”.

Fortsätt läsa
Trädgård

Börjes trädgård kräver inget jobb

mars 11, 2024

Tänk dig en vacker och frodig trädgård som varken behöver vattnas, gödslas, rensas eller grävas. Den trädgården finns hemma hos Börje Remstam.

Fortsätt läsa
Motor

Ett rymdskepp på fyra hjul

mars 11, 2024

Den var konstig, tekniskt avancerad och krävde viss tillvänjning för att köra. Ändå blev Citroën DS en stor succé och en milstolpe i bilhistorien.

Fortsätt läsa
Resor

Lyxkänsla i hyrt hus

mars 11, 2024

Egen pool, egen terrass och inga högljudda hotellgäster som förstör frukostfriden. Att hyra ett stort hus tillsammans med släktingar eller vänner ger lyxkänsla på semestern utan att det behöver kosta skjortan. Här är två familjers rapport från södra Italien.

Fortsätt läsa
Entusiast

Gunillorna sviker aldrig sitt Sirius

mars 11, 2024

Under de senaste 60 åren har det gått upp och ner för bandyoch fotbollsklubben Sirius från Uppsala. Men en sak är sig lik. I hejarklacken står Gunilla och Gunilla.

Fortsätt läsa
Resor

Drömkryssning i Sydostasien

februari 12, 2024

Sex sydostasiatiska länder på knappt två veckor låter stressigt. Det är det inte – när resan görs ombord på ett lyxigt kryssningsfartyg.

Fortsätt läsa
Övrigt

Masens Mellominnen

februari 12, 2024

Melodifestivalcirkusen rullar genom landet. I mer än 20 år har Bo Masen Lorentz haft ett finger – och ofta en hel långtradare – med i spelet, precis som i ”Så mycket bättre” och ”Allsång på Skansen”. Kombi tog en fika med scenografen som gav Carola blås i håret – för att prata om Mello, julvärdar och David Bowies kravlista.

Fortsätt läsa
Entusiast

Nostalgitripp i skala 1:43

februari 12, 2024

Bilsalongen i Stockholm 1962 gjorde ett enormt intryck på den åttaårige Claes Tingvall, ett intryck som kom att påverka hela hans karriär. Nu har han återskapat salongen med hjälp av modellbilar. En omständlig men rolig hobby för någon som alltid varit en bilnörd.

Fortsätt läsa
Entusiast

Slut i rutan

januari 16, 2024

Sovjetiska handdockor, uppochnedvända hakor och en fräknig marionett. Kombis Christina Bild har grävt i tv-historien efter kul kuriosa och värdelöst vetande om barnprogrammen vi älskade (och hatade).

Fortsätt läsa
Entusiast

Paradisöar

januari 15, 2024

Nästan overkligt vackra Seychellerna i Indiska Oceanen bjuder på vidsträckta sandstränder, sagolik natur och lojt badliv. Kombis Cenneth Sparby vandrar, cyklar, båtluffar, dyker, cyklar – och bara njuter.

Fortsätt läsa