Motor

Ett rymdskepp på fyra hjul

mars 11, 2024

Den var konstig, tekniskt avancerad och krävde viss tillvänjning för att köra. Ändå blev Citroën DS en stor succé och en milstolpe i bilhistorien.

Fortsätt läsa
Motor

Oscar från Lönneberga blev MC-KUNG I USA

november 13, 2023

Tillverkningen är igång igen. Men man ser inte jättemånga motorcyklar av märket Indian ute på vägarna. Annat var det i början av 1900-talet. Då var Indian störst – tack vare ett småländskt geni.

Fortsätt läsa
Motor

Björn och Lillemor gör som Elvis – kör Stutz

oktober 15, 2023

Många stora världsstjärnor på 70- och 80-talen ägde en Stutz Blackhawk. Men bara Lillemor Pettersson i Mölndal har till ägnats en Stutz som fått samma färg som hennes favoritnagellack.

Fortsätt läsa
Motor

Med blick för blåljus

september 11, 2023

På en hästgård i Österhaninge söder om Stockholm står en svartvit polisbil från 1970-talet, en brandbil och en militär ambulans parkerade. Men de är bara en försmak av Joachim Carlsunds armada av egenhändigt renoverade utryckningsfordon.

Fortsätt läsa
Motor

MC-världen laddar upp

augusti 15, 2023

Först kom elbilarna. Nu kommer elmotorcyklarna. Men det är inte de stora tillverkarna som ligger i frontlinjen. Här dominerar små startupföretag. Från Sverige.

Fortsätt läsa
Motor

Bilar för bad

juli 04, 2023

Det nordiska klimatet gör dem sällsynta på våra breddgrader. Men i Kalifornien, Florida och länderna runt Medelhavet är strandbilar desto vanligare. Öppna, oömma, definitivt inte krocksäkra – och oemotståndligt charmiga. Här är Kombis favoriter.

Fortsätt läsa