COOL CATS' HOT DOGS – inte en vanlig korv med bröd
Korv med bröd, ketchup och senap har vi väl ätit allihopa? Men i kokboken Cool Cats' Hot Dogs har Lisa Wallén tagit det till nästa nivå med flera läckra recept, samt tillvägagångssätt för att lyckas grilla korven och (!) brödet till perfektion.
Mocktails och några svaga cocktails
Här kommer recept på två magiska mocktails ur boken "Mocktails och några svaga cocktails".
Vegansk hemkunskap
Här kommer två läckra recept ur Gustav Johanssons kokbok "Jävligt god vegomat!".
Kärlekssmaker
En handskriven receptsamling har följt kokboksförfattaren Sofia Wood och hennes mamma Ingalill Hägglund genom livet – och är utgångspunkten för deras nya kokbok ”Mat & Kärlek: Rätter för vänner och familj”. Här bjuder de på två recept.
Mångfacetterade smaker Spaniens sju kök
Spanienkännaren Thomas Gustafsson öppnar i sin nya bok dörren till ett av världens mest mångfacetterade matländer där varje region har sina paradrätter. Här är recept på två av dem.
Vardagsmat med det lilla extra
Måste vardagsmaten vara så … vardaglig? Nej, svarar matbloggaren och kokboksförfattaren Catarina König och bjuder på två recept ur sin nya bok ”Vardag med guldkant”.
Hälsosam start på det nya året
Så här års är vi många som vill börja äta lite nyttigare mat. Här bjuder hälsoinspiratören, receptkreatören och fotografen Madelene Lennartsson på ett par recept ur sin nya kokbok ”Hälsomat”.
Skål och välkommen!
Bubblor i glaset och några lyxiga munsbitar är den perfekta starten på en middag i festmånaden december. Fotografen, formgivaren och kokboksförfattaren Lena Djuphammar bjuder på några recept ur nya boken ”Snittar & bubbel”.
Tomatglädje
Matkreatören Julia Tuvessons nya kokbok är en enda lång hyllning till en av våra mest älskade grönsaker. Här bjuder hon på två recept ur ”Tomat Tomat”.
Älskade äpplen på nytt sätt
Mos, paj och saft. Visst är det gott – men du kan göra så mycket mer med äpplen. Här bjuder matkreatören Victoria Vesterlund på två rätter ur sin nya bok ”25 underbara äppelrecept”.